Okonomiyaki med svamp
Publicerat:
2023-09-15Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 500gvitkål
- 3stsalladslökar
- 2stvitlöksklyftor
- 30gskalad ingefära
- 4dlvetemjöl
- 3dlvatten
- 1,5-2tsksalt
- 0,5tskbakpulver
- rapsolja till stekning
Till servering:
- 200gfärsk svamp
- 1ststor vitlöksklyfta
- 2msksmör
- 2stsalladslökar
- 6mskmajonnäs (helst den japanska kewpie)
- 6mskokonomiyaki sås (köp färdig eller se recept nedan)
Snabb okonomiyaki-sås:
- 2mskketchup
- 1msksoja
- 1mskworchestershiresås
- 1tskhonung
Så lagar du
1, Hacka vitkålen och strimla salladslök och vitlök.
2, Hacka eller riv ingefäran fint.
3, Vispa ihop mjöl, vatten och salt till en smet och vänd ner grönsakerna i detta.
4, Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och häll hälften av smeten i pannan.
5, Pressa ut den så smeten täcker pannan och lägg sedan på ett lock eller täck pannan med folie.
6, Stek på svag mellanvärme i 10 minuter, vänd sedan på ”pannkakan”. Det gör du enklast med t ex en skärbräda eller tallrik som är lika stor som stekpannan, eller med två stekspadar. Stek på andra sidan i ca 5 minuter till.
7, Ha denna kålpannkakan på värmehållning i ugnen på ca 100 grader under tiden du steker en pannkaka till med resterande smet.
8, Riv eller hacka svampen.
9, Stek i torr stekpanna till svampen släpper vätska och denna kokat bort, tillsätt då smör, finhackad vitlök och krydda med salt och peppar. Fräs i några minuter.
10, Rör ihop ingredienserna till okonomiyaki-såsen om du inte har färdigköpt. Serverera de varma kål-pannkakorna toppade med svamp, ringlad sås & majonnäs och strimlad salladslök.