Öländska kroppkakor från byn Runsten

Öländska kroppkakor från byn Runsten

    Publicerat:

    Ingredienser

    10 - 15portioner

    • 10kg
      rå potatis
    • 1kg
      kokt potatis
    • 1dl
      potatismjöl
    • 1 1/2kg
      fläsk
    • salt
    • lök
    • kryddpeppar
    • 1tsk
      askorbinsyra

    Så lagar du

    Skala den råa potatisen. Riv den. Krama ur stärkelsen.

    Tärna fläsket, hacka löken.

    Blanda den kokta potatisen med råriven potatis, askorbinsyra och mjöl till en kroppkaksdeg.

    Blanda lök och fläsk i en skål. Tillsätt salt och kryddpeppar.

    Lägg i fyllningen i varje kroppkaka och forma till tennisbollar.

    Koka kroppkakorna i en timme.

    Servera med lingonsylt och kanske en klick smör.

    Dela det här receptet med dina vänner!