Ingredienser
4portioner
Baconlindad, hel fläskfilé
- 800gfläskfilé
- 2stpaket bacon a 100g
- 1msksmör
- salt och nymalen vitpeppar
Dragonsmör
- 120grumstempererat smör
- 1 mskfärsk dragon
- 1stvitlöksklyfta
- 1mskcitronsaft
- salt
Hasselbackspotatis
- 800 gpotatis, jämnstora
- 3msksmält smör
- 1dlströbröd
- salt
Scharlottenlöksvinägrett
- 2sthackade schalottenlökar
- 1mskhackad färsk kruspersilja
- 1mskhackad färsk dragon
- 2mskrödvinsvinäger
- ½dlolivolja
- salt och nymalen vitpeppar
- sallad efter smak
Så lagar du
Baconlindad, hel fläskfilé:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Putsa fläskfilén fri från senor.
3. Lägg baconskivorna bredvid varandra så tätt som möjligt på ett ark av aluminiumfolie, placera fläskfilén i nederkant av baconet salta och peppra rulla sedan ihop till en rulle.
4. Sätt in i ugn i ca 30 minuter, ta ut och låt vila. Köttet skall ha en kärntemperatur på 72 grader.
5. Tag sedan bort folien, och stek köttet i en stekpanna med 1 msk smör tills att baconet har fått en gyllenbrun yta, ta upp och skiva upp i lämpliga bitar.
Dragonsmör:
1. Finhacka vitlöken samt dragonen, vispa ihop alltsammans med citronsaft och smaka av med salt.
2. Dela upp i fyra lika delar.
Scharlottenlöksvinägrett:
1. Blanda allt och smaka av med salt och vitpeppar, blanda upp med salladen.
Upplägg:
Placera sallad i mitten av tallriken sedan köttet och smöret ovan på, servera potatisen bredvid.