Omfamnad fläskfilé

Omfamnad fläskfilé

Ingredienser

4portioner

Baconlindad, hel fläskfilé

  • 800g
    fläskfilé
  • 2st
    paket bacon a 100g
  • 1msk
    smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Dragonsmör

  • 120g
    rumstempererat smör
  • 1 msk
    färsk dragon
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    citronsaft
  • salt

Hasselbackspotatis

  • 800 g
    potatis, jämnstora
  • 3msk
    smält smör
  • 1dl
    ströbröd
  • salt

Scharlottenlöksvinägrett

  • 2st
    hackade schalottenlökar
  • 1msk
    hackad färsk kruspersilja
  • 1msk
    hackad färsk dragon
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • ½dl
    olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • sallad efter smak

Så lagar du

Baconlindad, hel fläskfilé:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Putsa fläskfilén fri från senor.

3. Lägg baconskivorna bredvid varandra så tätt som möjligt på ett ark av aluminiumfolie, placera fläskfilén i nederkant av baconet salta och peppra rulla sedan ihop till en rulle.

4. Sätt in i ugn i ca 30 minuter, ta ut och låt vila. Köttet skall ha en kärntemperatur på 72 grader.

5. Tag sedan bort folien, och stek köttet i en stekpanna med 1 msk smör tills att baconet har fått en gyllenbrun yta, ta upp och skiva upp i lämpliga bitar.

Dragonsmör:

1. Finhacka vitlöken samt dragonen, vispa ihop alltsammans med citronsaft och smaka av med salt.

2. Dela upp i fyra lika delar.

Scharlottenlöksvinägrett:

1. Blanda allt och smaka av med salt och vitpeppar, blanda upp med salladen.

Upplägg:

Placera sallad i mitten av tallriken sedan köttet och smöret ovan på, servera potatisen bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!