One-pot pasta med salsiccia och blåmusslor

Publicerat:
2022-02-16Tillagningstid:
En räddare i vardagspusslet! Allt i en gryta men ändå med lite lyxig känsla i en enkel och snabb middag. En riktig familjefavorit med mindre disk.
Ingredienser
4portioner
- 500gblåmusslor eller hjärtmusslor (rengjorda och sorterade, inga trasiga
- 150grå salsiccia, urtagen ur skinnet, grovt hackad
- 4 stvitlöksklyftor, finhackade
- 1 stgul lök, finhackad.
- ½ stfänkål, fintärnad
- 1 stzucchini, fintärnad
- 400gpasserade tomater
- 3msktomatpuré
- 1tsktorkade röda chiliflakes
- 2mskrödvinsvinäger
- 2tsksalt
- 450gspagetti, delad på mitten
- 1literkokande vatten
- 50gparmesan
- svartpeppar, nymalen
- 1 krukabasilikablad, grovt hackade
Så lagar du
- Hetta upp en stor, gjutjärnsgryta eller stekpanna med höga kanter.
- Tillsätt olivolja och salsiccia, vitlök, fänkål, gul lök, zucchini och fräs under omrörning i ett par minuter.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, chiliflakes, salt och rödvinsvinäger. Bryt ner spaghettin, häll på kokande vatten och rör om väl.
- Koka upp, sänk värmen, täck med lock och låt sjuda i ca 10minuter.
- Lyft på locket och häll ner musslorna och vänd runt, lägg på locket igen och sjud ytterligare 2-3 minuter till eller tills pastan är al dente, musslorna öppnat sig och vätskan har reducerats till en tjockare sås.
- Rör om i blandningen då och då för att se till att pastan ligger under vätskan och inte klibbar ihop.
- Avsluta med basilika, rikligt med svartpeppar och finriven parmesan.