One-pot pasta med salsiccia och blåmusslor

One-pot Pasta med salsiccia och blåmusslor

Publicerat:

Tillagningstid:

En räddare i vardagspusslet! Allt i en gryta men ändå med lite lyxig känsla i en enkel och snabb middag. En riktig familjefavorit med mindre disk.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    blåmusslor eller hjärtmusslor (rengjorda och sorterade, inga trasiga
  • 150g
    rå salsiccia, urtagen ur skinnet, grovt hackad
  • 4 st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st
    gul lök, finhackad.
  • ½ st
    fänkål, fintärnad
  • 1 st
    zucchini, fintärnad
  • 400g
    passerade tomater
  • 3msk
    tomatpuré
  • 1tsk
    torkade röda chiliflakes
  • 2msk
    rödvinsvinäger
  • 2tsk
    salt
  • 450g
    spagetti, delad på mitten
  • 1liter
    kokande vatten
  • 50g
    parmesan
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 kruka
    basilikablad, grovt hackade

Så lagar du

  1. Hetta upp en stor, gjutjärnsgryta eller stekpanna med höga kanter.
  2. Tillsätt olivolja och salsiccia, vitlök, fänkål, gul lök, zucchini och fräs under omrörning i ett par minuter.
  3. Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, chiliflakes, salt och rödvinsvinäger. Bryt ner spaghettin, häll på kokande vatten och rör om väl.
  4. Koka upp, sänk värmen, täck med lock och låt sjuda i ca 10minuter.
  5. Lyft på locket och häll ner musslorna och vänd runt, lägg på locket igen och sjud ytterligare 2-3 minuter till eller tills pastan är al dente, musslorna öppnat sig och vätskan har reducerats till en tjockare sås.
  6. Rör om i blandningen då och då för att se till att pastan ligger under vätskan och inte klibbar ihop.
  7. Avsluta med basilika, rikligt med svartpeppar och finriven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!