Onion Bahji med raita

Publicerat:
2013-08-22Ingredienser
4portioner
- ca 4stbuntlök
- 2stchili (efter smak)
- 2klyfta(or)vitlök
- 1tsktorkad chili
- 1tskkumminfrö
- 1tskkorianderfrö
- 1tskgurkmeja
- 2mskrismjöl
- 2dlkikärtsmjöl
- lite vatten
- salt
- olja till fritering
Raita
- 2dlavrunnen yoghurt
- ½dlhackad färsk mynta
- saften av en halv citron
- 10-15cmgurka, riven
- lite salt
Så lagar du
Onion Bahji
1. Strimla lök, vitlök och chili fint. Ta även med den gröna blasten från löken. Salta lätt och krama in saltet ordentligt. Låt stå i 5 minuter så att vattnet från löken släpper.
2. Mortla alla kryddor och tillsätt dem till löken. Tillsätt rismjöl och kikärtsmjöl. Knåda samman till en klibbig smet. Det skall gå att forma bollar av smeten, men den får inte vara torr. Tillsätt lite vatten om så behövs. Smaka av så att saltmängden är lagom.
3. Forma till bollar och fritera dem i het olja, cirka 170 grader tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på papper och servera genast med raita.
Raita
1. Salta lätt den rivna gurkan och pressa ur vattnet. Blanda samman med de övriga ingredienserna.