Onion Bahji med raita

Onion Bahji med raita.

Ingredienser

4portioner

  • ca 4st
    buntlök
  • 2st
    chili (efter smak)
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1tsk
    torkad chili
  • 1tsk
    kumminfrö
  • 1tsk
    korianderfrö
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 2msk
    rismjöl
  • 2dl
    kikärtsmjöl
  • lite vatten
  • salt
  • olja till fritering

Raita

  • 2dl
    avrunnen yoghurt
  • ½dl
    hackad färsk mynta
  • saften av en halv citron
  • 10-15cm
    gurka, riven
  • lite salt

Så lagar du

Onion Bahji

1. Strimla lök, vitlök och chili fint. Ta även med den gröna blasten från löken. Salta lätt och krama in saltet ordentligt. Låt stå i 5 minuter så att vattnet från löken släpper.

2. Mortla alla kryddor och tillsätt dem till löken. Tillsätt rismjöl och kikärtsmjöl. Knåda samman till en klibbig smet. Det skall gå att forma bollar av smeten, men den får inte vara torr. Tillsätt lite vatten om så behövs. Smaka av så att saltmängden är lagom.

3. Forma till bollar och fritera dem i het olja, cirka 170 grader tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på papper och servera genast med raita.

Raita

1. Salta lätt den rivna gurkan och pressa ur vattnet. Blanda samman med de övriga ingredienserna.

Dela det här receptet med dina vänner!