Öppen lasagne med grönsaker och smörvinägrett

Publicerat:
2016-08-25Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 6stfärska lasagneplattor (ca 16x10 cm)
- 4sturkärnade och hackade tomater
- 2strostade paprikor
- 1stliten zucchini
- 1strödlök
- 100gfärska sockerärter
- 65gbabyspenat
- 1kruk(or)basilika
- olivolja
- färsk parmesanost
Smörvinägrett
- 100gsmör
- 1mskrödvinsvinäger
- 1krmsalt
Så lagar du
Smörvinägrett
1. Bryn smöret och låt svalna något. Vispa i vinägern och lite salt.
Lasagnen
1. Sätt ugnen på 250°, grill. Dela och kärna ur paprikorna och lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen cirka 10 minuter så att skalet blir svart och bubbligt. Låt svalna något och drag sedan bort skalet.
2. Strimla paprikorna. Kärna ur och grovhacka tomaterna. Klyfta rödlöken och strimla sockerärterna.
3. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek snabbt skivad zucchini. Lägg sedan i strimlade paprikor, hackade tomater, klyftad rödlök, de strimlade sockerärterna och babyspenaten. Bryn snabbt, salta och peppra.
4. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Dela varje lasagneplatta i två delar och koka dem 2-3 minuter. Låt dem rinna av och varva dem på fyra tallrikar med de varma grönsakerna mellan. Ringla över lite vinägrett mellan varje lager.
5. Toppa med lite grönsaker, vinägrett, basilikablad och nyriven parmesanost.
Dryckestips:
Briccotondo Barbera 2014, Italien
Nr 2773, 89 kronor
Borgogno Barbera d´Alba Superiore 2014, Italien
Nr 74201, 149 kronor
Alkoholfritt
Jus de Pommes Artisanal Pétillant, Frankrike
Nr 1990, 39 kronor