Orecchiette alle rape (från grunden)

Publicerat:
2021-05-05Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400gorecchiette (gärna hemgjorda, se relaterat recept)
- 2msksalt
- 300gcime di rapa eller rapsrybs
- 1dlolivolja
- 1klyfta(or)vitlök
- 1chilipepparfrukt, torkad
- 3sardellfiléer
- 3mskvitt matlagningsvin
- parmesanost
Så lagar du
1. Skär eller bryt cime de rapa i bitar.
2. Koka upp rikligt med vatten och lägg i pasta, salt och cime de rape i det kokande pastavattnet och koka enligt anvisningarna på pastapaketet. Om du gör egen orecchiette behöver den bara koka i 3 minuter. Då bör du först koka cime de rapa i 8–10 minuter på egen hand.
3. Häll under tiden olivolja i stekpannan. Lägg vitlöken och sardellfiléerna i oljan. Rör om med en träsked så att sardellerna löser upp sig och smälter. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Ställ av stekpannan från plattan.
4. Häll av vattnet med pasta och cime de rapa i ett durkslag när pastan är al dente.
5. Lägg i pastan och cime de rapa i oljan - sätt tillbaka stekpannan på värmen och rör om så att allting blandas ordentligt. Blanda i riven parmesanost och servera med extra parmesanost.