Orecchiette melanzane e pomodorini scattarisciati

Publicerat:
2024-09-25Tillagningstid:
Scattarisciati betyder helt enkelt att tomaterna spricker under tillagning. Man steker de under lock på ganska hög värme och får på så sätt en tomatsås som består en simmig, kryddig sås och hela tomater. Passar bäst på sensommaren när tomaterna är som allra godast.
Ingredienser
4 - 4portioner
- 400gorecchiette - eller annan snäckformad pasta
- 2staubergine
- 250gsöta fina körsbärstomater
- 1-2mskolivolja
- 1-2stvitlöksklyftor
- 1/4tskchiliflakes
- 1msktomatpuré
- 1/2tsksalt
- 1,5literrapsolja för fritering
- 250gricotta
- 1kruk(or)basilika
Så lagar du
Skär aubergine i kuber.
Fritera dem på 180 grader tills de fått fin färg. Lägg åt sidan på hushållspapper.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna.
Lägg i 2 hela vitlöksklyftor och en nypa chiliflakes och låt fräsa någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med.
Lägg i tomaterna hela i pannan, salta och lägg på ett lock och låt puttra i 15- 20 minuter. Tomaterna ska spricka - ”scattarisciare”
Koka orecchiette i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spara 2 – 3 msk pastavatten till tomatsåsen.
page3image14438144
Lägg i orecchiette i stekpannan och låt sjuda med någon minut. Vänd ner aubergine och grovhackad basilika.
Toppa med Ricotta.