Orecchiette melanzane e pomodorini scattarisciati

tomat pasta ost

Publicerat:

Tillagningstid:

Scattarisciati betyder helt enkelt att tomaterna spricker under tillagning. Man steker de under lock på ganska hög värme och får på så sätt en tomatsås som består en simmig, kryddig sås och hela tomater. Passar bäst på sensommaren när tomaterna är som allra godast.

Ingredienser

4 - 4portioner

  • 400g
    orecchiette - eller annan snäckformad pasta
  • 2st
    aubergine
  • 250g
    söta fina körsbärstomater
  • 1-2msk
    olivolja
  • 1-2st
    vitlöksklyftor
  • 1/4tsk
    chiliflakes
  • 1msk
    tomatpuré
  • 1/2tsk
    salt
  • 1,5liter
    rapsolja för fritering
  • 250g
    ricotta
  • 1kruk(or)
    basilika

Så lagar du

Skär aubergine i kuber.

Fritera dem på 180 grader tills de fått fin färg. Lägg åt sidan på hushållspapper.

 

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna.

Lägg i 2 hela vitlöksklyftor och en nypa chiliflakes och låt fräsa någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med.

 

Lägg i tomaterna hela i pannan, salta och lägg på ett lock och låt puttra i 15- 20 minuter. Tomaterna ska spricka - ”scattarisciare”

 

Koka orecchiette i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spara 2 – 3 msk pastavatten till tomatsåsen.

page3image14438144

Lägg i orecchiette i stekpannan och låt sjuda med någon minut. Vänd ner aubergine och grovhackad basilika.

 

Toppa med Ricotta.

Dela det här receptet med dina vänner!