Orecchiette alle Rape

Orecchietti alle Rape.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spännande smaker av Italien från Beppes och Johannas matresa. Namnet betyder ungefär ”Pasta med grönsaker”: Orecchiette är en pastasort som är populär i södra Italien. Rätten får sting av peperoncino, torkad chilipepparfrukt.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    orecchietti eller någon snäckformad pasta
  • 2msk
    salt
  • 1-2
    broccolibuketter (ca 400 g)
  • 1dl
    olivolja
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    chilipepparfrukt, torkad
  • 3
    sardellfiléer
  • 3msk
    vitt matlagningsvin
  • parmesanost

Så lagar du

1. Skär eller bryt broccolin i små buketter.

2. Koka upp rikligt med vatten och lägg i pasta, salt och broccoli i det kokande pastavattnet och koka enligt anvisningarna på pastapaketet.

3. Häll under tiden olivolja i stekpannan. Lägg vitlöken, sardellfiléerna och peperoncinin i oljan. Rör om med en träsked så att sardellerna löser upp sig och smälter. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Ställ av stekpannan från plattan.

4. Häll av vattnet med pasta och broccoli i ett durkslag när pastan är al dente.

5. Lägg i pastan och broccolin i oljan - sätt tillbaka stekpannan på värmen och rör om så att allting blandas ordentligt. Blanda i riven parmesanost och servera med extra parmesanost.

Dela det här receptet med dina vänner!