Orecchiette alle Rape

Publicerat:
2018-10-11Tillagningstid:
Spännande smaker av Italien från Beppes och Johannas matresa. Namnet betyder ungefär ”Pasta med grönsaker”: Orecchiette är en pastasort som är populär i södra Italien. Rätten får sting av peperoncino, torkad chilipepparfrukt.
Ingredienser
4portioner
- 400gorecchietti eller någon snäckformad pasta
- 2msksalt
- 1-2broccolibuketter (ca 400 g)
- 1dlolivolja
- 1klyfta(or)vitlök
- 1chilipepparfrukt, torkad
- 3sardellfiléer
- 3mskvitt matlagningsvin
- parmesanost
Så lagar du
1. Skär eller bryt broccolin i små buketter.
2. Koka upp rikligt med vatten och lägg i pasta, salt och broccoli i det kokande pastavattnet och koka enligt anvisningarna på pastapaketet.
3. Häll under tiden olivolja i stekpannan. Lägg vitlöken, sardellfiléerna och peperoncinin i oljan. Rör om med en träsked så att sardellerna löser upp sig och smälter. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Ställ av stekpannan från plattan.
4. Häll av vattnet med pasta och broccoli i ett durkslag när pastan är al dente.
5. Lägg i pastan och broccolin i oljan - sätt tillbaka stekpannan på värmen och rör om så att allting blandas ordentligt. Blanda i riven parmesanost och servera med extra parmesanost.