Orecchiette (pasta) med grönsaksröra och ost

Publicerat:
2015-10-14Tillagningstid:
Orecchiette betyder små öron. Rökt scamorza är en ost med rökig ton som passar utmärkt till grönsakspastan.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1stgul lök
- 1stvitlöksklyfta
- 3stpaprikor i olika färger
- 1dlolivolja
- 1tsksalt
- nymald svartpeppar
- 150grökt scamorza eller annan smakrik ost, t ex lagrad parmesan
- 400gorecchiette eller annan pasta
Så lagar du
1. Ansa och skiva lök, vitlök och paprika mycket tunt. Fräs alltsammans i olivolja tills det blir mjukt. Salta och peppar.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
3. Riv osten.
4. Häll av pastavattnet och blanda med grönsakerna. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera genast i varma tallrikar och strö över osten.