Orecchiette (pasta) med grönsaksröra och ost

Orecchiette (pasta) med grönsaksröra och ost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Orecchiette betyder små öron. Rökt scamorza är en ost med rökig ton som passar utmärkt till grönsakspastan.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 3st
    paprikor i olika färger
  • 1dl
    olivolja
  • 1tsk
    salt
  • nymald svartpeppar
  • 150g
    rökt scamorza eller annan smakrik ost, t ex lagrad parmesan
  • 400g
    orecchiette eller annan pasta

Så lagar du

1. Ansa och skiva lök, vitlök och paprika mycket tunt. Fräs alltsammans i olivolja tills det blir mjukt. Salta och peppar.

2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

3. Riv osten.

4. Häll av pastavattnet och blanda med grönsakerna. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera genast i varma tallrikar och strö över osten.

Dela det här receptet med dina vänner!