Ört- och parmesanpotatis

Ört- och parmesanpotatis

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    potatis
  • 1/2tsk
    salt

Topping:

  • 25g
    smör
  • 50g
    parmesan
  • 1dl
    oregano
  • 1/2tsk
    salt
  • Svartpeppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 225 grader, gärna grillfunktion. Tvätta potatisen och lägg dem i en ugnsfast form. Strö salt över och rosta i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills de är nästan helt mjuka.

Rör samman smör, hackad oregano, riven parmesan samt salt och svartpeppar till en pasta. Ta ut formen från ugnen och höj temperaturen till 240 grader. Lägg en klick av smöret på varje potatis. Gratinera i ca 10 minuter till eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!