Örtgratinerade havskräftor med Gullans bröd

Ingredienser
Örtgratinerade kräftor
- 10stfärska kräftor
- 1msktorkad oregano
- 1msktorkad timjan
- någrakvist(ar)dill (hackade fint)
- någrakvist(ar)persilja (hackad fint)
- 200gsmält extrasaltat smör
- 4-6stpressade vitlöksklyftor
Gullans bröd
- 1/2litervatten
- 1mskolja
- 50gjäst
- 1msksalt
- 1msksocker
- 12dlmjöl
Så lagar du
Örtgratinerade kräftor
1. Klyv kräftorna och lägg på ett ugnsfast fat. Blanda timjan, oregano, dill och persilja i en skål och bred blandningen på kräftorna. Vitlöken blandat med det smälta smöret hälls över kräftorna.
2. Gratinera i ugn på 225° i 5 minuter på översta falsen, ös smörspadet på kräftorna och grädda i ytterligare 3-5 minuter.
Gullans bröd
1. Värm vatten til fingervarmt och lös upp jästen. Blanda i resten av ingredienserna (spar lite av mjölet till utbakningen).
2. Jäs i bunken 30 min, häll upp degen på bakbord och dela i fyra delar. Degen skall vara ganska lös, gör fyra baguetter.
3. Jäs igen cirka 30 min och grädda på 250° i 12-15 minuter.