Örtgratinerade havskräftor med Gullans bröd

Örtgratinerade havskräftor med Gullans bröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

Örtgratinerade kräftor

  • 10st
    färska kräftor
  • 1msk
    torkad oregano
  • 1msk
    torkad timjan
  • någrakvist(ar)
    dill (hackade fint)
  • någrakvist(ar)
    persilja (hackad fint)
  • 200g
    smält extrasaltat smör
  • 4-6st
    pressade vitlöksklyftor

Gullans bröd

  • 1/2liter
    vatten
  • 1msk
    olja
  • 50g
    jäst
  • 1msk
    salt
  • 1msk
    socker
  • 12dl
    mjöl

Så lagar du

Örtgratinerade kräftor
1. Klyv kräftorna och lägg på ett ugnsfast fat. Blanda timjan, oregano, dill och persilja i en skål och bred blandningen på kräftorna. Vitlöken blandat med det smälta smöret hälls över kräftorna.

2. Gratinera i ugn på 225° i 5 minuter på översta falsen, ös smörspadet på kräftorna och grädda i ytterligare 3-5 minuter.

Gullans bröd
1. Värm vatten til fingervarmt och lös upp jästen. Blanda i resten av ingredienserna (spar lite av mjölet till utbakningen).

2. Jäs i bunken 30 min, häll upp degen på bakbord och dela i fyra delar. Degen skall vara ganska lös, gör fyra baguetter.

3. Jäs igen cirka 30 min och grädda på 250° i 12-15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!