Örthalstrad lubb

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    lubbfilé
  • 200g
    kantareller
  • 1/2kg
    grön sparris
  • 8st
    charlottenlökar
  • 1dl
    persilja
  • 25g
    smör

Marinad

  • 3msk
    olivolja
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1/4kruk(or)
    timjan
  • 1st
    chili

Så lagar du

Skär ner vitlök, timjan, chili och rör ut med olivoljan. Doppa fisken i marinaden.

Skala eller bryt av sparrisen där den är trådig. Koka den i saltat vatten ca 5-10 min. Stek kantarellerna med schalottenlök och smör på hög värme tills de är brynta. Salta och peppra.

Halstra lubben på hög värme ca 3 min på varje sida. Smaka av med salt och peppar. Pressa citron på fisken.

Dela det här receptet med dina vänner!