Örtinfusion med citron, en sofistikerad middagsdryck

Publicerat:
2019-05-22Tillagningstid:
Ingredienser
- 5dluppkokt, hett vatten
- 4nävar färska örter och örtsjälkar, t ex timjan, citronmeliss, salvia, rosmarin, mynta
- 2stekologiska citroner
Så lagar du
1. Lägg örter och citronskal i en skål och häll det heta vattnet över.
2. Låt dra tills drycken svalnat.
3. Tillsätt saften från citronen och sila vätskan.
4. Förvara i kylskåp i ren flaska med tätslutande kork.
5. Vid servering, späd infusionen med vatten, bubbelvatten eller juice beroende på tycke, smak och sammanhang.
Tips:
- Infusionen kan spädas med upp till 1 del infusion och 4 delar vatten enligt smak.
- Örterna i infusionen ska lyfta maträttens kryddning och maten ska lyfta infusionen.
- Gör en smakrik pesto på de avsilade örterna.
- Infusioner är hett på stjärnrestauranger idag. Det är dessutom ett utmärkt sätt att få användning av de mindre vackra delarna på örter, rötter och annat svinn.
- Hållbarheten är några dagar i kylskåp i ren flaska med tätslutande kork.