Örtspäckad lammstek

Publicerat:
2020-03-11Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Lammsteken
- 1lammstek med eller utan ben, gärna lokalproducerad
- 4klyfta(or)vitlök
- 2mskfinhackad timjan
- 2mskfinhackad dragon
- 2mskfinhackad dill
- ½mskgrovsalt
- bindgarn
- smör till stekning
Rostade morötter med dill, chorizo och ättika
- 400gmorot
- 50gsmör till stekning
- 75gsmulad chorizo
- 1citron, det yttersta skalet rivet
- 2mskättika
- 2mskplockad dill
- salt
Så lagar du
Lammsteken
1. Mortla de färska kryddorna med salt och vitlök till en kryddpasta. Massera in den urbenade lammsteken med kryddorna och bind sedan upp den tajt med bindgarn.
2. Bryn den runt om i och ös den gärna med smör så den får en fin stekyta. Sätt steken i en ugnsfast form i ugnen, på 125° tills steken nått en innertemperatur på 62°.
3. Låt steken vila en stund före du skär upp köttet så får du ett saftigare slutresultat.
Rostade morötter med dill, chorizo och ättika
1. Putsa morötterna.
2. Bryn dem i smör och olja i en stekpanna med chorizon några minuter tills allt fått lite yta.
3. Lägg på beklädd ugnsplåt.
4. Stoppa in plåten i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
5. Ta ut plåten, riv över citronskal, tillsätt ättika, dill och smaka av med salt.