Osso buco med polenta

Osso buco med polenta

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 750 g
    kalvlägg
  • 5msk
    olivolja
  • 2st
    gula lökar
  • 2st
    morötter
  • 1st
    blekselleristjälk
  • timjan
  • 1st
    lagerblad
  • 4st
    svartpepparkorn
  • 0,5st
    citron
  • 3dl
    vitt vin
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • salt
  • vitlök

Polenta

  • 1,5dl
    polenta
  • 1,5dl
    parmesanost
  • 50g
    smör
  • 1dl
    matlagningsgrädde

Så lagar du

Hetta upp olja i en vid stekgryta och bryn köttet på båda sidor tills det fått en fin stekyta.

Skala och finhacka lök, morötter och blekselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad, pepparkorn och citronskal. Slå på vitt vin och krossade tomater.

Brässera i 1,5 timme under lock på svag värme.

Koka upp vatten till polentan enligt anvisningar på paketet. Vispa ner grynen. När vattnet har avdunstat slå på grädde och blanda i parmesanost. Avsluta med en rejäl smörklick. Om polentan ändå känns för torr tillsätt lite extra vatten.

Vid servering, garnera osso bucon med färsk timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!