Ingredienser
4portioner
- 750 gkalvlägg
- 5mskolivolja
- 2stgula lökar
- 2stmorötter
- 1stblekselleristjälk
- timjan
- 1stlagerblad
- 4stsvartpepparkorn
- 0,5stcitron
- 3dlvitt vin
- 1burk(ar)krossade tomater
- salt
- vitlök
Polenta
- 1,5dlpolenta
- 1,5dlparmesanost
- 50gsmör
- 1dlmatlagningsgrädde
Så lagar du
Hetta upp olja i en vid stekgryta och bryn köttet på båda sidor tills det fått en fin stekyta.
Skala och finhacka lök, morötter och blekselleri. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs dem under omrörning. Tillsätt timjan, lagerblad, pepparkorn och citronskal. Slå på vitt vin och krossade tomater.
Brässera i 1,5 timme under lock på svag värme.
Koka upp vatten till polentan enligt anvisningar på paketet. Vispa ner grynen. När vattnet har avdunstat slå på grädde och blanda i parmesanost. Avsluta med en rejäl smörklick. Om polentan ändå känns för torr tillsätt lite extra vatten.
Vid servering, garnera osso bucon med färsk timjan.