Ossobuco ( Brässerade kalvlägg från Italien)

Ossobuco ( Brässerade kalvlägg från Italien)

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 4st
      tjocka skivor (3 cm) Kalvlägg
    • 2st
      hackade lökar
    • 4klyfta(or)
      hackad vitlök
    • 1st
      morot i stavar
    • 1st
      grön paprika i stavar
    • 1st
      röd paprika i stavar
    • 100g
      selleri skivad
    • 2burk(ar)
      krossade tomater
    • 2msk
      tomatpuré
    • 0,5liter
      kalvbuljong
    • 2dl
      vitt vin
    • 2msk
      timjan
    • 1knippa(or)
      färsk basilika
    • salt
    • peppar

    Så lagar du

    Vänd kalvläggen i en mjölblandning bestående av vetemjöl, timjan, salt och svartpeppar. Bryn dom i smör i en stekpanna tills dom fått fin färg på båda sidor.

    Sås

    Svetta lök och vitlök i lite smör i botten av en stor gryta. Lägg i övriga ingredienser och koka upp. Lägg i de brynta kalvläggen i såsen och koka i 1 timme.

    Servera med sallad och ris eller potatis.

    Dela det här receptet med dina vänner!