Ossobuco ( Brässerade kalvlägg från Italien)

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4sttjocka skivor (3 cm) Kalvlägg
- 2sthackade lökar
- 4klyfta(or)hackad vitlök
- 1stmorot i stavar
- 1stgrön paprika i stavar
- 1ströd paprika i stavar
- 100gselleri skivad
- 2burk(ar)krossade tomater
- 2msktomatpuré
- 0,5literkalvbuljong
- 2dlvitt vin
- 2msktimjan
- 1knippa(or)färsk basilika
- salt
- peppar
Så lagar du
Vänd kalvläggen i en mjölblandning bestående av vetemjöl, timjan, salt och svartpeppar. Bryn dom i smör i en stekpanna tills dom fått fin färg på båda sidor.
Sås
Svetta lök och vitlök i lite smör i botten av en stor gryta. Lägg i övriga ingredienser och koka upp. Lägg i de brynta kalvläggen i såsen och koka i 1 timme.
Servera med sallad och ris eller potatis.