Ost- och kantarellpaj

Publicerat:
2016-08-04Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Pajskal
- 125gsmör
- 3dlvetemjöl
- ½tsksalt
- 2mskiskallt vatten
Fyllning
- 2literfärska kantareller
- 1gul lök, finhackad
- 2msksmör
- 1tsksalt
- 2dlcreme fraiche
- 3ägg
- 200griven stark ost
- salt och peppar
Så lagar du
1. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och salt i en matberedare och tillsätt vattnet. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°C, nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter, mitt i ugnen.
3. Borsta, ansa och skär svampen i grova bitar. Tag undan några små, hela svampar till dekoration.
4. Lägg svampen i en varm stekpanna och låt vätskan koka bort. Lägg i smöret och den finhackade löken och låt fräsa en stund. Smaka av med salt och peppar.
5. Vispa samman äggen med crème fraiche. Riv osten grovt och blanda ned i äggsmeten, salta och peppra.
6. Fyll pajskalet med svampfräset och äggsmeten. Grädda i ca 20-25 minuter tills pajen fått fin färg och fyllningen stannat. Dekorera med några hela, stekta svampar.
Dryckestips
Sigtuna Organic Ale, Sverige
Nr 1547, 19:90 (33 cl)
eller
Prugneto Sangiovese Superiore 2014, Italien
Nr 2313, 79 kronor
Alkoholfritt
Backyard Brew High-Wheeler, Sverige
Nr 1981, 12:40 (33 cl)