Ostbägare med två fyllningar

Publicerat:
2017-03-17Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Ostbägare
- 2dlriven smakrik ost (tex parmesan och/eller västerbotten)
Fyllning #1
- 1stmozzarella (100g)
- 2sttomater
- 1liten vitlöksklyfta
- 1mskrödvinsvinäger
- 3mskolivolja
- 1tskhonung
- 1msktomatpuré
- salt och peppar
- färsk basilika
Fyllning #2
- 1dlcrème fraiche
- ½stcitron, det finrivna skalet
- 80glöjrom
- ½strödlök
- dill
Så lagar du
Ostbägare
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv osten, lägg den i små högar, 2 msk per hög, på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i mitten på ugnen, grädda till osten börjat bubbla och fått lite färg, det tar ca 7 minuter.
2. Låt svalna lite och tag upp ostkakorna med en stekspade och lägg över ett upp- och nedvänt litet glas och tryck försiktigt ned kanterna runt om. Låt stelna och lossa sedan från glaset, nu är osten formad till små ätbara bägare.
Fyllning #1
1. Dela tomaterna i mindre bitar, pressa vitlöken och kör tillsammans med vinäger, olja, honung och tomatpuré till en slät dressing i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
2. Dela mozzarellan i mindre bitar. Fördela mozzarellan och några basilikablad i fyra ostbägare precis innan servering och skeda över tomatdressingen.
Fyllning #2
1. Vispa crème fraiche till en fluffig kräm. Blanda ned det finrivna citronskalet.
2. Fördela i fyra ostkorgar och toppa med en klick löjrom, finskuren rödlök och lite plockad dill.