Ingredienser
4portioner
Färs
- 700gälgfärs
- 2tsksambal oelek
- 2tskfransk senap
- 1 tsksalt
- 1tsksvartpeppar
- 2stekologiska citroner, det gula av skalet rivet
- 1mskfärsk rosmarin, finhackad (spara stjälkarna)
Fyllning
- 80glagrad hårdost i 4 skivor, ca 1 cm tjocka
Tillbehör
- 1sats(er)coleslaw (se separat recept)
- 3sttomater, skivade
- 4stportionsbröd, delade
- 4stsalladsblad
Färskpotatisspett
- 800gfärskpotatis, kokt och delad i mindre bitar om de är stora
- 16sttunna skivor rökt sidfläsk alt bacon eller pancetta
- kvistar från rosmarin (ovan) alt blötlagda grillspett
Så lagar du
Förbered och tänd grillen.
Blanda samtliga ingredienser till färsen. Dela i 4 lika stora delar, platta ut till en stor burgare, lägg på ost, vik ihop och försegla. Forma till burgare.
Gör potatisspett: Linda in potatisen i fläsk, trä upp på kvistar eller spett. Lägg upp önskade tillbehör i skålar.
När kolen fått samma färg som cigarraska eller gasolgrillen är varm grillar du burgare och spett några minuter per sida. Servera med bröd, coleslaw, potatisspett och dina favorittillbehör.