Ostfylld älgburgare med chili, citron & rosmarin

Ostfylld älgburgare med chili, citron & rosmarin

Ingredienser

4portioner

Färs

  • 700g
    älgfärs
  • 2tsk
    sambal oelek
  • 2tsk
    fransk senap
  • 1 tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 2st
    ekologiska citroner, det gula av skalet rivet
  • 1msk
    färsk rosmarin, finhackad (spara stjälkarna)

Fyllning

  • 80g
    lagrad hårdost i 4 skivor, ca 1 cm tjocka

Tillbehör

  • 1sats(er)
    coleslaw (se separat recept)
  • 3st
    tomater, skivade
  • 4st
    portionsbröd, delade
  • 4st
    salladsblad

Färskpotatisspett

  • 800g
    färskpotatis, kokt och delad i mindre bitar om de är stora
  • 16st
    tunna skivor rökt sidfläsk alt bacon eller pancetta
  • kvistar från rosmarin (ovan) alt blötlagda grillspett

Så lagar du

Förbered och tänd grillen.

Blanda samtliga ingredienser till färsen. Dela i 4 lika stora delar, platta ut till en stor burgare, lägg på ost, vik ihop och försegla. Forma till burgare.

Gör potatisspett: Linda in potatisen i fläsk, trä upp på kvistar eller spett. Lägg upp önskade tillbehör i skålar.

När kolen fått samma färg som cigarraska eller gasolgrillen är varm grillar du burgare och spett några minuter per sida. Servera med bröd, coleslaw, potatisspett och dina favorittillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!