Ostfylld grillad lammfilé

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4bit(ar)lammytterfilé à ca 150 g
- 1-2mskolja
- 1tsksalt
Fyllning
- 100gget- eller fårost
- 1/2avokado
- 2vitlöksklyftor
- 2mskhackad basilika
- 1krmsalt
- 1krmsvartpeppar
Tomatsallad
- 4tomater
- 1liten purjolök
- 2mskolivolja
- 1mskvitvinsvinäger
- 1/2krmspiskummin
- 1tsksalt
- 1-2krmsvartpeppar
Så lagar du
1. Börja med tomatsalladen. Skölj och finhacka tomaterna. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Blanda olja, vinäger och kryddor i en skål och vänd ner tomat- och purjohack.
2. Finhacka osten. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ost, avokado, vitlök och basilika. Krydda med salt och peppar.
3. Skär en skåra i lammfiléerna på mitten, men skär inte helt igenom. Fyll filéerna med ostblandningen. Fäst ihop dem med små trästickor. Pensla med oljan.
4. Grilla lammfiléerna ca 6 minuter på varje sida tills de fått jämn och fin färg. Krydda med salt.
5. Servera med tomatsalladen och rostad baguette eller vitlöksbröd.
Gästkock: Birgitta Rasmusson i kokboken Grilla från ICA Bokförlag.