Ostfylld grillad lammfilé

Ostfylld grillad lammfilé

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    lammytterfilé à ca 150 g
  • 1-2msk
    olja
  • 1tsk
    salt

Fyllning

  • 100g
    get- eller fårost
  • 1/2
    avokado
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2msk
    hackad basilika
  • 1krm
    salt
  • 1krm
    svartpeppar

Tomatsallad

  • 4
    tomater
  • 1
    liten purjolök
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1/2krm
    spiskummin
  • 1tsk
    salt
  • 1-2krm
    svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med tomatsalladen. Skölj och finhacka tomaterna. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Blanda olja, vinäger och kryddor i en skål och vänd ner tomat- och purjohack.

2. Finhacka osten. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ost, avokado, vitlök och basilika. Krydda med salt och peppar.

3. Skär en skåra i lammfiléerna på mitten, men skär inte helt igenom. Fyll filéerna med ostblandningen. Fäst ihop dem med små trästickor. Pensla med oljan.

4. Grilla lammfiléerna ca 6 minuter på varje sida tills de fått jämn och fin färg. Krydda med salt.

5. Servera med tomatsalladen och rostad baguette eller vitlöksbröd.

Gästkock: Birgitta Rasmusson i kokboken Grilla från ICA Bokförlag.

Dela det här receptet med dina vänner!