Ostfyllda petit chouer

Publicerat:
2017-10-04Tillagningstid:
Ingredienser
70portioner
Deg
- 2dlvatten
- 50gsmör
- 2dlvetemjöl
- 3små ägg
Fyllning
- 250ggrönmögelost
- 1dlnaturell färskost, ej light
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp vattnet och smöret i en 2–3-liters kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hela mjölmängden på en gång. Rör tills degen släpper från kastrullens kanter och botten.
3. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt kraftig omrörning. Rör tills allt blandat sig och smeten är blank och smidig.
4. Lägg smeten i en spritspåse. Tryck ut till små kulor på bakplåtspapper, det blir cirka 70 stycken. Om du vill jämna till någon kan du göra det med ett oljedoppat finger.
5. Grädda mitt i ugnen cirka 35 minuter. Viktigt att inte öppna ugnsluckan för tidigt. De ska kännas lätta och ha en fin färg.
6. Låt dem kallna på galler.
7. Fyllning: Blanda samman ostsorterna väl. Skär av ett lock på petit chouerna och klicka på ostkrämen med teskedar. Lägg på locket.