Ostgratinerad polenta med majssås

Ostgratinerad polenta med majssås

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 125g
    majsmjöl
  • 5dl
    grönsaksbuljong
  • 1tsk
    salt
  • 50g
    färskriven parmesan
  • 100g
    taleggio el getost
  • 1st
    nyskördad majskolv
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    extra jungfruolja

Så lagar du

Koka upp buljong och salt. Häll i grynen under kraftig vispning. Sjud på låg värme under omrörning i cirka 25 minuter tills polentan tjocknar. Drag kastrullen av värmen och rör ner parmesanosten. Slå upp polentan på ett fat och låt stelna cirka 1 timma.

Skär den kalla polentan i portionsbitar, lägg på osten och gratinera i 250 grader övervärme tills osten helt smält.

Såsen:

Koka majsen i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Ställ majskolven på högkant på en skärbräda och skär loss majskornen. Mixa lätt med olivoljan. Fräs sedan majs+olivolja i lite smör så majskornen blir lite knapriga. Ringla brevid den gratinerade polentan.

Servera gärna ett fat med lufttorkad skinka som tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!