Ostgratinerade tunnbrödsnittar à l’Alsace

Ostgratinerade tunnbrödsnittar à l’Alsace

Publicerat:

Tillagningstid:

Alsacepizzan tarte flambée har inspirerat till dessa festliga, smakrika tilltugg, som går bra att förbereda och ha inslagna i folie i kylen fram till gratineringen – då väntar du till dess med att skära rullarna i bitar.

Ingredienser

4portioner

  • 2bit(ar)
    mjukt tunnbröd
  • 1st
    gul lök
  • 2msk
    smör
  • 4-5msk
    crème fraiche
  • nymalen svartpeppar
  • 60-80g
    parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 1dl
    (drygt) finriven gruyère eller annan smakrik ost
  • kryddkrasse (valfritt)

Så lagar du

1. Strimla löken tunt. Stek den helt mjuk i smöret på svag värme, den ska inte få färg.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred crème fraiche på bröden. Fördela löken och peppra. Lägg skinkskivorna i ett lager ovanpå. Rulla ihop från kortsidan och skär varje rulle i 6 bitar (totalt 12 bitar).

3. Lägg rullarna med snittytan upp i muffinsformar. Fördela osten över och gratinera i övre delen av ugnen 5–6 min, tills osten smält och fått lite färg. Servera direkt, klipp eventuellt lite krasse över.

Dela det här receptet med dina vänner!