Ostgratinerade tunnbrödsnittar à l’Alsace

Publicerat:
2015-12-15Tillagningstid:
Alsacepizzan tarte flambée har inspirerat till dessa festliga, smakrika tilltugg, som går bra att förbereda och ha inslagna i folie i kylen fram till gratineringen – då väntar du till dess med att skära rullarna i bitar.
Ingredienser
4portioner
- 2bit(ar)mjukt tunnbröd
- 1stgul lök
- 2msksmör
- 4-5mskcrème fraiche
- nymalen svartpeppar
- 60-80gparmaskinka eller annan lufttorkad skinka
- 1dl(drygt) finriven gruyère eller annan smakrik ost
- kryddkrasse (valfritt)
Så lagar du
1. Strimla löken tunt. Stek den helt mjuk i smöret på svag värme, den ska inte få färg.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Bred crème fraiche på bröden. Fördela löken och peppra. Lägg skinkskivorna i ett lager ovanpå. Rulla ihop från kortsidan och skär varje rulle i 6 bitar (totalt 12 bitar).
3. Lägg rullarna med snittytan upp i muffinsformar. Fördela osten över och gratinera i övre delen av ugnen 5–6 min, tills osten smält och fått lite färg. Servera direkt, klipp eventuellt lite krasse över.