Ostpaj med valnötter

Publicerat:
2015-09-03Tillagningstid:
En klassisker som smakar extra bra med lite knapriga valnötter.
Ingredienser
4 - 6portioner
Pajdeg
- 3dlvetemjöl
- 150gsmör
- 1krmsalt
- 1mskkallt vatten
Fyllning
- 4stägg
- 2dlcrème fraiche
- 250glagrad hårdost, t ex västerbotten eller brännvinsost
- 50gvalnötter, hackade
- salt och peppa
Så lagar du
1. Arbeta ihop smör, mjöl och salt i en matberedare och tillsätt vattnet. Tryck ut degen i en pajform och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°C, nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter, mitt i ugnen.
3. Vispa samman äggen med crème fraiche till fyllningen. Riv osten grovt. Blanda ned osten och de hackade valnötterna i äggsmeten, salta och peppra.
4. Grädda i ca 25 minuter tills pajen fått fin färg och fyllning stannat.