Ostpanerad schnitzel och böngaru med tomat

Publicerat:
2021-02-12Tillagningstid:
Piccata är en italiensk rätt som traditionellt görs av kalvkött. Vi vardagsanpassar den genom att använda förmånligt griskött. En utbankad griskotlett är mättande - här klarar du dig med 100 gram kött per person. Gillar du inte gris blir det lika gott med fisk och kyckling.
Ingredienser
4portioner
Bönragu
- 4potatisar
- 4mskolivolja
- 1aubergine
- 1zucchini
- 1gul lök
- 2vitlöksklyftor
- 3dlstora vita bönor (kokta)
- 4tomater
- 1kvist(ar)salvia
- 1kvist(ar)rosmarin
- 2mskvinäger
- 1tsksocker
- salt och peppar
Ostpanerad schnitzel
- 400gurbenad fläskkotlett, färdigskivad
- 1ägg
- 100gparmesan
- ½dlvetemjöl
- ½dlvatten
- 3mskolja
Så lagar du
Bönragu
Börja med att göra bönragun. Syran i vinägern balanserar fint upp fettet i köttet.
- Tärna ner alla grönsaker utom tomat och bönor i ca 1cm kuber.
- Stek potatisen i en skild stekpanna för att få lite rostad smak på den.
- Stek resten av grönsaker på medelhög värme så de får fin färg och gå sedan ner med finhackad vitlök och grovt skurna tomater.
- Fräs lite till och tillsätt sedan vinäger, örterna och bönorna och låt koka ihop något.
- Smaka av med salt, peppar och en liten gnutta socker.
- Låt bönragun stå och puttra en stund, börja på med köttet.
Piccata – ostpanerad schnitzel
Hemligheten med en lyckad ostpanering är att du blandar osten direkt i äggsmeten. Stek på medelvärme så att osten inte bränns.
- Skär loss fettet från kotletterna och tärna det i små kuber. Banka ut köttet tunt med handen.
- Vispa ihop, ägg med riven parmesan, vatten, salt och peppar.
- Krydda köttet med salt och peppar och panera först i vetemjöl och doppa det sedan i äggsmeten.
- Stek kotletterna i olja tills de är gyllene, ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg också med fettkuberna och stek dem krispiga. De ger mycket smak.
- Servera piccatan tillsammans med bönragun och eventuellt en klick yoghurt.