Ostron med två vinägretter

Publicerat:
2019-09-06Tillagningstid:
Många föredrar att äta ostron som de är, med några droppar citron eller några droppar tabasco men en syrlig vinegrätt till är aldrig fel tycker jag! Här får du recept på en asiatisk lite frisk och chilistark variant samt en lite sötare äppelvinegrätt. Båda gifter sig fint med ostronets tydliga, friska havssmak.
Ingredienser
4portioner
- 12ostron
- 1lime, till servering
Asiatisk vinägrett
- 3mskrisvinäger
- ½röd chili, finhackad
- 1salladslök, fint strimlad
- ca 2mskkoriander, finhackad
- 1nypa(or)salt
- 1nypa(or)råsocker
Äppelvinägrett
- 3mskäppelcidervinäger
- 2mskrött äpple, finhackat
- 2mskgräslök, finhackat
- 1nypa(or)socker
- 1nypa(or)salt
Rostat kavringsmul
- 1skiva(or)kavring
- 2msksmör
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser till vinegrätterna i varsin skål.
2. Skär bort skalet på limen och filéa den i tunna skivor.
3. Smula kavring smått och stek smulorna knapriga i smör. Lägg på hushållspapper tills de svalnat.
4. Öppna ostronen och servera med lime + asiatisk vinegrätt och/eller äppelvinegrätt och kavringssmul.