Ingredienser
4portioner
- 1dlfärska eller frysta örter
- 1dlolivolja och lite till gräddning
- 4dldinkelsikt
- 1tsksalt
- 2tskbakpulver
- 2dllagrad hårdost, riven
- 2ägg
- 1dlgräddfil
- 3dlmjölk
Till servering
- 200grökt lax, skivad
- 2dlgräddfil
- 1liten röd lök, hackad
Så lagar du
Receptet ger 9–10 våfflor.
1. Mixa örter och olivolja.
2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och ost.
3. Vispa ihop ägg och gräddfil, tillsätt hälften av mjölken och mjölblandningen.
4. Vispa till en slät smet, tillsätt resterande mjölk och örtolja.
5. Grädda i hett våffeljärn penslat med lite olja eller smör.
6. Servera med lax, gräddfil och lök. Garnera gärna med gräslök och citron.