Ostvåfflor med färska örter och rökt lax

Ostvåfflor med färska örter och rökt lax

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    färska eller frysta örter
  • 1dl
    olivolja och lite till gräddning
  • 4dl
    dinkelsikt
  • 1tsk
    salt
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2dl
    lagrad hårdost, riven
  • 2
    ägg
  • 1dl
    gräddfil
  • 3dl
    mjölk

Till servering

  • 200g
    rökt lax, skivad
  • 2dl
    gräddfil
  • 1
    liten röd lök, hackad

Så lagar du

Receptet ger 9–10 våfflor.

1. Mixa örter och olivolja.

2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och ost.

3. Vispa ihop ägg och gräddfil, tillsätt hälften av mjölken och mjölblandningen.

4. Vispa till en slät smet, tillsätt resterande mjölk och örtolja.

5. Grädda i hett våffeljärn penslat med lite olja eller smör.

6. Servera med lax, gräddfil och lök. Garnera gärna med gräslök och citron.

Dela det här receptet med dina vänner!