Paella

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 1kgsmå kycklingklubbor (marinerade i olivolja, vitlök och sambal oelek)
- 4stchorizokorvar
- 0,5stfläskfilée
- 24sttigerräkor (marinerade i saften från 2 lime, olivolja, vitlök och chili)
- 1paketfärska blåmusslor
- 1paketbläckfisk (kalamaresringar)
- 3stpaprikor (1 av varje färg)
- 2stlökar
- 1stzuccini
- 100ggröna ärtor
- 6dlris
- 1,5literbuljong (grönsak eller höns)
- 2paketsaffran
- färsk timjan
- 4stlagerblad
- salt och peppar
Så lagar du
Bryn kycklingklubborna, fläskfilén och chorizon i omgångar i en stekpanna.
Lägg i botten på en stor gryta. Dela paprikan, zuccinin och löken i stora bitar och woka dom hastigt i en stekpanna.
Lägg över hälften av grönsakerna i grytan. Häll över buljong, saffran, lagerblad, timjan och riset. Koka i 20 minuter.
Lägg i skaldjuren de sista fem minuterna (tigerräkorna, blåmusslorna och kalamaresringarna).
Lägg i de gröna ärtorna och rör om. Garnera med resten av grönsakerna, några wokade skaldjur och färsk timjan eller hackad persilja.