Paella

Paella

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    6portioner

    • 1kg
      små kycklingklubbor (marinerade i olivolja, vitlök och sambal oelek)
    • 4st
      chorizokorvar
    • 0,5st
      fläskfilée
    • 24st
      tigerräkor (marinerade i saften från 2 lime, olivolja, vitlök och chili)
    • 1paket
      färska blåmusslor
    • 1paket
      bläckfisk (kalamaresringar)
    • 3st
      paprikor (1 av varje färg)
    • 2st
      lökar
    • 1st
      zuccini
    • 100g
      gröna ärtor
    • 6dl
      ris
    • 1,5liter
      buljong (grönsak eller höns)
    • 2paket
      saffran
    • färsk timjan
    • 4st
      lagerblad
    • salt och peppar

    Så lagar du

    Bryn kycklingklubborna, fläskfilén och chorizon i omgångar i en stekpanna.

    Lägg i botten på en stor gryta. Dela paprikan, zuccinin och löken i stora bitar och woka dom hastigt i en stekpanna.

    Lägg över hälften av grönsakerna i grytan. Häll över buljong, saffran, lagerblad, timjan och riset. Koka i 20 minuter.

    Lägg i skaldjuren de sista fem minuterna (tigerräkorna, blåmusslorna och kalamaresringarna).

    Lägg i de gröna ärtorna och rör om. Garnera med resten av grönsakerna, några wokade skaldjur och färsk timjan eller hackad persilja.

    Dela det här receptet med dina vänner!