Paj med getost och grönt

Publicerat:
2016-02-01Tillagningstid:
Härligt mustig och värmande paj, ät den som vegorätt eller servera lite lufttorkad skinka till.
Ingredienser
4portioner
Pajdeg
- 2 ½dlvetemjöl
- 1krmsalt
- 125gkylskåpskallt smör i tärningar
- 2mskiskallt vatten
Fyllning
- 150ggetost, smulad
- 2dllättcreme fraiche
- 2ägg
- 1liten squash, skivad och fräst i olivolja
- 1röd paprika i bitar
- 1ask(ar)cocktailtomater
- 1tskflingsalt
Servering
- blandad grönsallad, dressad i lite citronolja och salt
Så lagar du
1. Blanda hastigt mjöl, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt minst en halvtimme.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, nagga botten. Förgrädda i 200 grader ugn ca 10 min, ta ut och höj värmen till 225 grader.
3. Mixa osten med creme fraiche och ägg, häll i pajskalet. Lägg i squash, paprika och tomater, strö över flingsaltet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt pajen sätta sig 5–10 min innan du serverar.