Paj med kassler, kronärtskocka och fetaost

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Pajdeg
- 4dlvetemjöl
- 1 ½dlmjölk
- 50grumstempererat smör
- 2tskbakpulver
- salt
Fyllning
- 3stgula lökar
- 1stblomkålshuvud
- 300gkassler
- 1burk(ar)kronärtskockor
- salt och vitpeppar
Topping
- 4dlcrème fraiche
- 3mskmajonnäs
- 200gfetaost
- ¾dlsoltorkade tomater
- salt och vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.
3. Förbered fyllningen: Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.
4. Gör toppingen: Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.
5. Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.