Pakistansk kycklinglevergryta

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2stgula lökar
- 1mskolja
- 1mskingefära, finriven
- 2tskcurry
- 1tskspiskummin, mald
- 2mskvatten
- 4msktomatpuré
- 1burk(ar)hela tomater
- 1½tsksalt
- 1paketkycklinglever (ca 400 g)
- 1burk(ar)färdiga kikärter (400 g)
Tillbehör
- hackad persilja
- ris
Så lagar du
1. Tina levern om den är fryst. Skiva löken och fräs den i olja tills den är mjuk.
2. Blanda under tiden kryddorna med vatten. Tillsätt dem och tomatpurén och låt fräsa cirka 5 minuter.
3. Tillsätt tomaterna, salt och koka upp. Ansa kycklinglevern. Lägg ner den och sjud tills levern är färdig cirka 15 minuter. Rör försiktigt då och då.
4. Spola av kikärterna i ett durkslag och tillsätt dem mot slutet. Strö över persilja och servera med ris.