Pakistansk kycklinglevergryta

Pakistansk kycklinglevergryta

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    gula lökar
  • 1msk
    olja
  • 1msk
    ingefära, finriven
  • 2tsk
    curry
  • 1tsk
    spiskummin, mald
  • 2msk
    vatten
  • 4msk
    tomatpuré
  • 1burk(ar)
    hela tomater
  • tsk
    salt
  • 1paket
    kycklinglever (ca 400 g)
  • 1burk(ar)
    färdiga kikärter (400 g)

Tillbehör

  • hackad persilja
  • ris

Så lagar du

1. Tina levern om den är fryst. Skiva löken och fräs den i olja tills den är mjuk.

2. Blanda under tiden kryddorna med vatten. Tillsätt dem och tomatpurén och låt fräsa cirka 5 minuter.

3. Tillsätt tomaterna, salt och koka upp. Ansa kycklinglevern. Lägg ner den och sjud tills levern är färdig cirka 15 minuter. Rör försiktigt då och då.

4. Spola av kikärterna i ett durkslag och tillsätt dem mot slutet. Strö över persilja och servera med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!