Pakoras med grön chutney

Publicerat:
2019-09-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pakoras
- 6större potatisar
- 2morötter
- 3gula lökar
- 3dlkikärtsmjöl
- 1tskcurry
- 1tskgurkmeja
- 1röd chili
- olja till fritering
Grön chutney
- 1dlcitronmeliss
- 1dlpersilja
- 1gul lök, liten
- 1klyfta(or)vitlök
- 2limefrukter, skal och saft
- 1msksocker
- 1grön chili
- ½tskkummin
- salt och peppar
- 2mskvatten
Sauterad mangold
- 300gmangold
- 1schalottenlök
- 5klyfta(or)vitlök
- 1mskrapsolja
- 1tsksesamolja
- 3msksoja
- 30gsmör
- 2limefrukter
Så lagar du
Pakoras
1. Svarva eller strimla potatis, morötter och lök och salta, när den börjar släppa vatten går du på med kikärtsmjölet och kryddorna och jobbar ihop den till en smet.
2. Fritera i het olja 160 grader i mindre nystan tills gyllene ca 2-3 minuter.
Grön chutney
1. Hacka örterna, chilin , vitlök och lök, pressa limen, blanda ihop resterande ingredienser och rör ihop till en sås. Späd med mera vatten om den blir tjock i konsistensen.
2. Smaka av med salt och peppar.
Sauterad mangold
1. Rensa igenom mangolden och riv ner den i mindre bitar.
2. Hacka löken och skiva vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och svetta löken hastigt, öka värmen och gå ner med mangolden.
3. När mangolden börjat få lite färg så glasera den med soja, smör och rivet skal samt saft från 2 limefrukter.
4. Smaka av med salt och peppar.
Tips
Vill du göra denna rätt mera mättande så servera med lite kokt basmatiris.