Panerad minimozzarella med tomatsalsa

Publicerat:
2017-02-03Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Panerad minimozzarella
- 2paketminimozarella à 245 g (ca 14 bollar/förpackning)
- 2stägg
- 3dlpanko, japansk ströbröd
- 1dlmjöl
- ½dlmaizena
- 1kruk(or)färsk salvia
- 1dljordnötsolja
Tomatsalsa
- 2mskfinhackad gul lök
- 1mskolivolja
- 2dlurkärnade tomater i små tärningar
- 2msktomatpuré
- 2tskvitvinsvinäger
- 2tskhonung
- salt och peppar
Så lagar du
Tomatsalsa
1. Fräs löken lätt i olja.
2. Blanda sedan i en skål med tomattärningar, tomatpuré, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Mozzarella
1. Häll av lagen från mozzarellabollarna och låt dem rinna av ordentligt.
2. Vispa upp äggen i en skål.
3. Blanda mjöl och maizena och lägg på ett fat. Häll upp ströbrödet på ett annat fat.
4. Vänd mozzarellan först i mjölblandningen, sedan i äggen och sist i ströbrödet.
5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna gyllenbruna runt om. Det går snabbt. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
6. Plocka salviablad och fritera snabbt frasiga i den heta oljan. Låt rinna av på hushållspapper och strö över mozzarellabollarna.
7. Servera ostbollarna med tomatsalsan vid sidan.
Dryckestips
Mousserande rosévin:
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien
Nr 7615, 160 kronor
Vitt vin:
Marqués de Riscal Organic 2016, Spanien
Nr 6001, 80 kronor
Rött vin:
Alva 2015, Frankrike
Nr 2288, 80 kronor
Alkoholfritt mousserande rosévin:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor
Alkoholfritt vitt vin:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987, 59 kronor