Panerad schnitzel med en krämig äggsallad

Ingredienser
- 0,5kgpotatis
- 6stekologiska ägg
- 6-7stättiksgurkor eller cornichons
- 3stäpplen
- 2,5dlmajonnäs
- 2,5dlcreme fraiche
- 1flaska rapsolja
- salt
- peppar
- 4stmorötter
- 2dlfrysta ärtor
- 4stfläskkotletter utan ben
- 1mskdijon senap
- 1paketvetemjöl
- 1krmcayenne peppar
- 1knippa(or)salladslök
- 1paketpanko
- 1knippa(or)persilja
- 1tsksenap
- 2stcitroner
- 1burk(ar)kapris till upplägg
Så lagar du
- Lägg köttet en och en i en plastpåse och banka ut det tills det bli platt.
- Blanda ägg, salt och cayenne och grovhackad persilja. Lägg ner köttet i blandningen och låt det vila där medan du förbereder de andra momenten så att köttet hinner marineras och ta åt sig kryddorna.
- Koka morot och potatis med skalen på.
- Koka äggen tills de är hårdkokta.
- Hacka saltgurka, äpplen och vårlök.
- När morötter och potatis och ägg svalnat skalar du dem lätt med en kniv och tärnar sedan allt i små tärningar.
- Blanda grönsakerna och äggen i en bunke och häll på hälften majonnäs, hälften creme fraiche och en klick dijonsenap.
- Blanda ihop och ställ in i kylen.
- Klyfta citron och häll upp kapris i en liten skål till servering.
- Vänd runt köttbitarna i panko.
- Värm upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet i cirka 3 min på varje sida.
- Servera med citron, kapris och potatissallad på en tallrik.