Panerade lammkotletter

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassiskt recept på panerade lamkotletter, passar lika bra som söndagsmiddag som i matlådan.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    lammkotletter
  • 2
    ägg
  • timjan
  • citronpeppar
  • ströbröd
  • olja och smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

Panering

Skål 1: Vispa upp 2 ägg och blanda i lite timjan, citronpeppar och svartpeppar.

Skål 2: Blanda ströbröd med lite timjan och citronpeppar.

Doppa lammkotletterna först i äggblandningen i skål 1 och sedan i ströbrödet i skål 2.

Stek i ca 3 minuter på varje sida i en stekpanna i hälften smör och hälften olja, salta efter tycke.

Servera med potatisgratäng och grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!