Panforte di Siena

Publicerat:
2018-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
- 100gsötmandel
- 100ghasselnötter
- 100gvalnötter
- 150gfikon, torkade
- 1ask(ar)syltade apelsinskal, 100 g
- 1ask(ar)sukat, 100 g
- 2krmkanel, malen
- 1krmmuskotnöt, riven
- 1krmkoriander, malen
- 1krmingefära, malen
- 2½dlflorsocker
- ¾dlhonung
- 1mskmajsstärkelse
Garnering
- ½mskflorsocker
- 1krmkanel, malen
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant cirka 24 centimeter i diameter. Olja kanterna och papperet väl.
2. Rosta mandel och nötter i grupper på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen cirka 20 minuter.
3. Gnid av skalet på hasselnötterna i en handduk. Skär bort stjälkfästet på fikonen. Hacka mandel, nötter och fikon. Blanda det med fruktskalen i en skål. Blanda kryddorna och majsstärkelsen och rör ner det i frukt-och mandelblandningen.
4. Blanda florsocker och honung i en kastrull som även rymmer nötblandningen. Värm försiktigt och koka sedan kraftigt 1 minut. Ta kastrullen från värmen och tillsätt nötblandningen. Bred ut smeten i formen.
5. Grädda 30–35 minuter på andra falsen nerifrån. Låt kakan kallna.
6. Sikta över florsocker och kanel strax före serveringen.