Pang-pangkakor

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 4msksmör
- 2½dlmjölk
- 2stägg
- 3dlmjöl
- 1msksocker
- 2tskbakpulver
- ½tsksalt
- 2mskmatolja
Vilda Westman sirap
- 1dlljus sirap
- 1mskcitronsaft
- 1tskkanel
Så lagar du
PANG-PANGKAKOR
1. Lägg smöret i kastrullen och låt det smälta på svag värme. Häll i mjölken och låt den bli fingervarm.
2. Knäck äggen i bunken och vispa. Häll i mjölken och vispa tills smeten är jämn.
3. Blanda mjölet med socker, bakpulver och salt i ett litermått och rör om ordentligt med en gaffel. Häll ner det i bunken med smet.
4. Rör om med en träsked. Smeten kan vara ganska klumpig och klimpig så rör bara om tills allt mjöl har blandats ner i smeten, annars blir pannkakorna för hårda.
5. Häll en matsked olja i stekpannan och vicka runt den så den täcker pannan. Sätt på medelhög värme. Börja inte steka förrän pannan är varm. Man kan hålla handflatan några centimeter över stekpannan för att kolla temperaturen.
6. Gör gärna en provpannkaka. Häll knappt en halv slev pannkakssmet mitt i stekpannan. Vänta tills det bildas små bubblor på sidorna och mitt på pannkakan. När pannkakan är täckt med bubblor kan du vända på den och steka andra sidan. Pannkakan ska vara gyllengul. Är den bränd måste du sänka värmen på plattan. Låt den stekas i en halv minut till.
Lägg upp på en tallrik.
7. Det går bra att steka flera pannkakor samtidigt. Häll i tre eller fyra klickar med pannkakssmet runt om i stekpannan och passa så att de inte glider ihop.
VILDA WESTMAN SIRAP
1. Blanda sirap, citronsaft och kanel i en skål, vispa ihop det med en sked. Häll sirapen över pannkakorna.