Pannacotta med limemarinerade bär

Jordgubbar, lime, vaniljstång, blåbär, grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk dessert med syrligt goda bär som topping.

Ingredienser

4portioner

Pannacotta

  • 4dl
    vispgrädde
  • ½dl
    socker
  • 1st
    vaniljstång
  • 1 ½ark
    gelatinblad

Limemarinerade bär

  • ¾dl
    strösocker
  • 2st
    lime
  • 3dl
    bär (t ex blåbär, jordgubbar, björnbär eller hallon)

Så lagar du

1. Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret.

2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar. Låt stå i kyl till dess att panna cottan stelnat.

3. Riv limeskalet på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limejuicen.

4. Servera tillsammans med pannacottan.

Dela det här receptet med dina vänner!