Pannacotta med limemarinerade bär

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Klassisk dessert med syrligt goda bär som topping.
Ingredienser
4portioner
Pannacotta
- 4dlvispgrädde
- ½dlsocker
- 1stvaniljstång
- 1 ½arkgelatinblad
Limemarinerade bär
- ¾dlströsocker
- 2stlime
- 3dlbär (t ex blåbär, jordgubbar, björnbär eller hallon)
Så lagar du
1. Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret.
2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar. Låt stå i kyl till dess att panna cottan stelnat.
3. Riv limeskalet på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limejuicen.
4. Servera tillsammans med pannacottan.