Ingredienser
5 - 6portioner
- 1stvaniljstång
- 5dlvispgrädde
- ½dlströsocker
- 2 stgelatinblad
Stjärnpäron
- 5stpäron
- 1stliten flaska rött vin, 37 cl
- 2 ½dlströsocker
- 3ststjärnanis
Så lagar du
1. Koka upp lagen till päronen. Skala och halvera päronen, gröp ur kärnhuset med en liten sked. Lägg ner dem direkt i lagen och sjud under lock ca 20 minuter tills de är mjuka. Låt päronen kallna i lagen gärna 6 timmar eller längre.
2. Ta upp päronen.
3. Koka ihop lagen tills cirka 3 dl återstår. Häll lagen över päronen. Låt svalna.
4. Panna cotta: Skrapa ur fröna ur vaniljstången direkt i en kastrull, blanda i grädde, socker och vaniljstång. Låt blandningen precis sjuda upp. Vispa direkt ner gelatinbladen utan blötläggning i grädden, se till att de smälter. Låt svalna vispa då och då.
5. Fördela blandningen i portionsformar. Låt stelna i kyl minst 4 timmar.
6. Doppa formarna i varmt vatten och stjälp upp på assietter. Servera med päronen.