Pannacotta med stjärnpäron

Pannacotta med stjärnpäron

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 1st
    vaniljstång
  • 5dl
    vispgrädde
  • ½dl
    strösocker
  • 2 st
    gelatinblad

Stjärnpäron

  • 5st
    päron
  • 1st
    liten flaska rött vin, 37 cl
  • 2 ½dl
    strösocker
  • 3st
    stjärnanis

Så lagar du

1. Koka upp lagen till päronen. Skala och halvera päronen, gröp ur kärnhuset med en liten sked. Lägg ner dem direkt i lagen och sjud under lock ca 20 minuter tills de är mjuka. Låt päronen kallna i lagen gärna 6 timmar eller längre.

2. Ta upp päronen.

3. Koka ihop lagen tills cirka 3 dl återstår. Häll lagen över päronen. Låt svalna.

4. Panna cotta: Skrapa ur fröna ur vaniljstången direkt i en kastrull, blanda i grädde, socker och vaniljstång. Låt blandningen precis sjuda upp. Vispa direkt ner gelatinbladen utan blötläggning i grädden, se till att de smälter. Låt svalna vispa då och då.

5. Fördela blandningen i portionsformar. Låt stelna i kyl minst 4 timmar.

6. Doppa formarna i varmt vatten och stjälp upp på assietter. Servera med päronen.

Dela det här receptet med dina vänner!