Pannbiff med lök och pressgurka

Publicerat:
2016-10-13Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Pannbiff med lök
- 600gnötfärs
- 600gfläskfärs
- 8gula lökar
- smör till stekning
- 1dlmjölk
- 1dlgrädde
- 2ägg
- 2dlströbröd
- 2dlvatten
- salt och peppar
Skysås
- vatten
- kalvfond
- rödvin
- salt och peppar
- 1nypa(or)socker
Pressgurka
- 2gurkor
- 1dlättika
- 2dlsocker
- 3dlvatten
- 1knippa(or)persilja
Så lagar du
Pannbiff med lök
1. Skala lökarna. Riv två av lökarna och hacka de andra två. Bryn den hackade löken i smör.
2. Blanda grädde, mjölk, ägget, den rivna och den frästa löken, strömjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
3. Blanda smeten med färsen. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
4. Skala de andra 4 lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
5. Forma stora, fina pannbiffar och bryn dem i smör tills de har fått fin färg. Kör dom sedan färdigt i ugnen på 155 grader till en innertemperatur på 68 grader.
6. Deglasera stekpannan med lite vatten och och smaksätt med kalvfond, lite rödvin salt och peppar. Koka ihop till en härlig skysås.
Pressgurka
1. Skär av ändarna på gurkorna och hyvla i tunna långa skivor med potatisskalare eller osthyvel (se till att inte få med kärnhuset) och lägg i en skål.
2. Blanda 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Värm lagen så att sockret smälter.
3. Häll lagen över gurkan. Strö öve hackad persilja. Ställ kallt innan servering.