Pannkaksrulle med räk- och laxröra

Publicerat:
2020-10-21Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
Pannkaksbotten
- 2½dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- ½tsksalt
- 6dlmjölk
- 3ägg, stora
- 2msksmör, 30 g
Fyllning
- 300gskalade räkor, eller ca 800 g oskalade
- 150gkallrökt lax
- 150gfärskost
- 1dlcrème fraiche
- ½dlmajonnäs
- 1dldill, finhackad
- nymald svartpeppar
Garnering och tillbehör
- dill
- citronklyftor
- blandad sallad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Vispa samman mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner äggen. Smält smöret. Vispa ner det i smeten.
3. Gör en "låda" av bakplåtspapper i en ugnslångpanna på 30x40 cm. Smörj bakplåtspapperet med lite smör. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills den börjar få fin färg. Ta ut och låt kallna.
Räk- och laxröra
1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skär laxen i små bitar. Blanda färskost, crème fraiche, majonnäs och dill. Blanda ner räkorna och laxen. Peppra lätt och smaka av om det behövs salt.
2. Lossa pannkakan från bakplåtspapperet. Fastnar pannkakan kan vända den upp-och-ner med hjälp av en plåt och pensla baksidan av bakplåtspapperet med vatten. Fördela röran på den kalla pannkakan och rulla ihop den hårt med hjälp av papperet. Hit kan förberedas.
3. Garnera med dill och citronklyftor och servera med en blandad sallad.