Pannkakstårta

Publicerat:
2024-10-07Ingredienser
8 - 8portioner
- 3 1/2dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 1/2tsksalt
- 2mskströsocker
- 2tskvaniljsocker
- 1paketsaffran
- 2msksmör
- 1 1/2dlmjölk 3%
- 1stägg
- Smör till gräddning
TILL GARNERING
- banan
- grädde
- skumgodis
- kokosflingor
- florsocker
Så lagar du
1) Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
2) Smält smöret, ha i saffranet, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna. Tänk på att det ska vara en tjock konsistens på smeten för att pannkakorna ska bli fluffiga.
3) Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
4) Skär banan i medeltjocka skivor, lägg på pannkakan tillsammans med en stor klick grädde Bygg på med nästa. Dekorera med grädde på toppen och på med godis, choklad, kokosflingor och florsocker.
TIPS: 1. För att få till höga tårtor - dekorera när pannkakorna har kallnat så att grädden inte smälter. 2. Vispa grädden så att den är fast och inte rinner ner för pannkakorna. 3. Kan också serveras varma med glass och frukt och bär om man inte orkar vänta på att de blir kalla.