Pannkakstårta

pannkaka tårta fat sött

Publicerat:

Dessa magiska saffranspannkakor är perfekta för att göra vilken vinterdag som helst till en julfest. Med sin härliga gula färg och en söt smak av vanilj och saffran, kommer de garanterat att bli en favorit. Toppa dem med skivor av banan, fluffig grädde, roliga skumgodisar, kokosflingor och ett pudrigt moln av florsocker. Det är som att äta en bit av regnbågen!

Ingredienser

8 - 8portioner

  • 3 1/2dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 1/2tsk
    salt
  • 2msk
    strösocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1paket
    saffran
  • 2msk
    smör
  • 1 1/2dl
    mjölk 3%
  • 1st
    ägg
  • Smör till gräddning

TILL GARNERING

  • banan
  • grädde
  • skumgodis
  • kokosflingor
  • florsocker

Så lagar du

1) Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke.

2) Smält smöret, ha i saffranet, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna. Tänk på att det ska vara en tjock konsistens på smeten för att pannkakorna ska bli fluffiga.

3) Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.

4) Skär banan i medeltjocka skivor, lägg på pannkakan tillsammans med en stor klick grädde Bygg på med nästa. Dekorera med grädde på toppen och på med godis, choklad, kokosflingor och florsocker.

 

TIPS: 1. För att få till höga tårtor - dekorera när pannkakorna har kallnat så att grädden inte smälter. 2. Vispa grädden så att den är fast och inte rinner ner för pannkakorna. 3. Kan också serveras varma med glass och frukt och bär om man inte orkar vänta på att de blir kalla.

Dela det här receptet med dina vänner!