Pannkakstårta med bär och citronkräm

Ingredienser
6portioner
Pannkakor, 8-10 st
- 3stägg
- 7dlmjölk (byt gärna ut hälften mot drickfärdig apelsinjuice)
- 4dlvetemjöl
- 1tsksalt
- 1tskströsocker
- 1stekologisk apelsin, det gula av skalet, rivet samt juicen
- smör till stekning
Citronkräm
- 200gnaturell färskost
- 3dlvispgrädde
- 1dllemon curd
- 1tskvaniljsocker
Fyllning
- 6dlfrysta eller färska bär alternativt frukt i bitar (välj gärna efter säsong)
- 2stbananer, skivade
- 1dlfärdig nötkräm till exempel, nutella eller chokladsås
Till garnering (välj det du gillar)
- citronmeliss
- florsocker
- hackade, rostade nötter eller mandel
- rostad kokos
Så lagar du
Till tårtan behöver du 1 sats pannkakor eller 8 färdigköpta pannkakor.
Pannkakor
1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken. Vispa ner mjöl till slät konsistens.
2. Tillsätt salt, socker, apelsinskal och resterande mjölk. Låt stå och dra 15 minuter (om du har tid).
3. Smält smör och stek gyllene pannkakor i varm stekpanna.
Citronkräm
1. Vispa färskost lätt, tillsätt grädde och vispa till spritsbar konsistens.
2. Rör ner lemon curd och vanilj.
Fyllning
1. Gör pannkakor och citronkräm (se ovan). Bred citronkräm på 6 pannkakor. Bred nötkräm på 2 pannkakor, lägg ihop som en tårta med bär eller frukt mellan, spara bär till garneringen.
2. Översta lagret ska vara citronkräm. Garnera med bär, frukt och citronmeliss. Pudra över florsocker.