Papas arrugadas – Spansk potatis med två såser

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Saltkokt potatis med en het röd sås på paprika och chili, och en frisk grön sås på koriander blir en klockren tapasrätt.
Ingredienser
6 - 8portioner
Spansk saltkokt potatis
- ½kgsmå fina potatisar
- vatten
- 2dlgrovt salt per liter vatten
Fuskarens mojo-rojo (röd sås)
- 1burk(ar)grillade och marinerade paprikor
- en knivsudd chili eller pimenton
- lite olivolja
- 1stcitron
Mojo-verde (grön sås)
- 1stvitlöksklyfta
- 1kruk(or)koriander, stjälkar och allt
- ½tsksalt
- 1dlolivolja
- 1-2 tskvitvinsvinäger
Så lagar du
Spansk saltkokt potatis
1. Tvätta potatisarna men skala inte. Lägg dom i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker.
2. Häll i salt i proportion till vattnet och låt potatisen koka under lock tills den är klar. Den ska vara skrynklig på utsidan om mjuk inuti!
Mojo-rojo
3. Häll av burken i ett durkslag. Mixa paprikorna tillsammans med lite chili eller ännu hellre pimentonpulver och tillsätt eventuellt lite olivolja och färskpressad citron.
Mojo-verde
4. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa tills det är slätt. Smaka av med salt och vinäger.