Päron- & citronmarmelad med valnötter

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 1kgpäron
- 2stekologiska citroner
- ½stvaniljstång, delad och urskrapad
- 1paketsyltsocker
- 100 gvalnötter, grovt krossade
Så lagar du
1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar.
2. Skär dem i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över. Skiva den andra citronen och lägg ner den samt vaniljstång i grytan. Koka 20 minuter, tillsätt syltsocker och koka 20 minuter till.
3. Gör marmeladprov: Häll lite marmelad på en kyld tallrik och dra en sked genom. Om marmeladen rinner ihop behöver den koka lite till.
4. Tillsätt sist valnötter och koka upp, häll upp på väl rengjorda burkar.