Päronsallad med palsternacka, granatäpple och valnötter

Päronsallad med palsternacka, granatäpple och valnötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 500g
    palsternacka, skalad och delad i bitar
  • 1dl
    olivolja
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 1dl
    valnötter
  • 4st
    päron
  • 100g
    rucola
  • 1st
    granatäpple, kärnorna
  • ½dl
    färdig balsamicosirap
  • salt

Så lagar du

1. Koka palsternackan någon minut i saltat vatten, den ska ha kvar tuggmotstånd.

2. Häll av och blanda med olja, vinäger och salt. Rosta nötterna gyllene i torr stekpanna.

3. Dela päronen i fyra klyftor, skär bort kärnor och skaft. Dela varje klyfta i tre, blanda med palsternackan.

4. Lägg rucola på ett fat, toppa med palsternacka, päron, nötter och granatäpple. Ringla över balsamico.

Dela det här receptet med dina vänner!