Påskbakelse med apelsin

bild av påskbakelse med apelsin

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Att göra bakelser av en rulltårta är ett enkelt sätt att fixa fint fika. Påskens klassiker toppas oftast med inlagda persikohalvor. Här blev det en syrligare variant med apelsin.

Ingredienser

10portioner

  • 3st
    ägg
  • 1,5dl
    strösocker
  • 1st
    citron, endast det rivna skalet sk zest
  • 1,5dl
    potatsmjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    kardemumma
  • några matskedar socker till bakplåtspappet

Fyllning:

  • 200g
    lemon curd
  • 200g
    naturell färskost
  • 0,5dl
    florsocker

Dekoration:

  • 3dl
    vispgrädde
  • 3st
    apelsiner, fileade
  • citronmeliss

Så lagar du

  1. Vispa ägg, socker och citronzest pösigt med elvisp.
  2. Blanda ihop potatismjöl och bakpulver.
  3. Sikta ner mjölet i smeten och rör försiktigt till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i ett tunt lager på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 5 min.
  6. Strö ut socker och kardemumma på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
  7. Låt kakan svalna en stund.
  8. Vispa ihop färskost och florsocker. Bred ut färskosten på rulltårtan i ett jämnt lager. Bred sedan ut lemon curd över färskosten.
  9. Rulla ihop till en tajt rulle. Skär rulltårtan i 10 skivor.
  10. Vispa grädden och filea apelsinklyftor.
  11. Spritsa grädde på varje skiva och toppa din påskbakelse med fileade apelsiner och citronmeliss.

Dela det här receptet med dina vänner!