Ingredienser
- 200gfärskost med pepparrot
- 200gcreme cheese light, typ Philadelphia
- 1paketfryst dill
- 1rödlök
- 400gskivad rökt lax
- 4digestivekex
- 1mogen mango
- 2gröna äpplen
- 1mskvitvinsvinäger
- 3mskolivolja
- peppar från kvarn
Så lagar du
Rör ihop ostar, dill och hackad rödlök.
Klä en skärbräda men plastfilm. Täck plastfilmen med laxskivor lite omlott.
Bred på ostkrämen. Känns den för hård rör i någon msk vatten.
Rulla ihop som en rulltårta och lägg rullen i frysen en stund.
Hit kan du förbereda dagen innan. Ta fram rullen ur frysen ca en halvtimme innan du ska skära den.
Skala och tärna mango och äpple, lägg i en skål.
Vänd i vinäger och olja samt peppar från kvarnen.
Till serveringen så finkrossar du digestivekexen.
Skär den halvfrusna laxrullen i ca 2 cm skivor. Doppa undersidan i kexsmulorna.
Ställ laxbakelserna på ett stort fat eller assietter och fördela mangosalladen vid sidan.