Påskbröd

Publicerat:
2021-03-26Tillagningstid:
Receptet blir ett stort bröd.
Ingredienser
- 25gfärsk jäst
- 3dlkallt vatten
- 1tsksalt
- 200gdurumvetemjöl
- 200gvetemjöl special
Topping
- blandade grönsaker , t ex små kvisttomater, grön sparris, färsk lök, röd lök
- 1dlpesto
- färska örter, t ex rosmarin, timjan
- 2mskolivolja
- 1mskflingsalt
Så lagar du
- Lös upp jästen i vattnet.
- Tillsätt salt och mjöl, spara en skvätt vetemjöl till utbakningen.
- Bearbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
- Låt jäsa övertäckt med bakduk 30 minuter.
- Häll upp degen på mjölat bakbord, vik ihop ett par gånger med degskrapan/knåda. Vi vill inte jobba in mer mjöl i degen, då kan brödet bli torrt. Lätt, bestämd hand. Låt degen vila några minuter.
- Kavla eller dra ut degen till en platta, ca 30×40 cm. Lägg på bakpappersklädd plåt.
- Toppa med grönsaker, gör små hål med fingrarna i degen. Klicka pesto i hålen.
- Ringla över olja och strö på salt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Låt brödet jäsa under tiden ugnen blir varm.
- Grädda mitt i ugnen tills brödet är gyllene och genomgräddat, det tar ca 25 minuter.